Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Tripverslag van Toverland op Magische midzomeravonden in Toverland
Share/Save/Bookmark
7/28/2013 10:48:28 PM door flyingtiger
Magische midzomeravonden in Toverland

Toverland organiseert reeds enkele seizoenen een aantal Midzomeravonden in de zomervakantie waarbij het park ervoor kiest om op woensdagen het park open te houden tot 23u. Het park wordt op dergelijke dagen ondergedompeld in zomerse sferen. Dit jaar staan de zomeravonden in het teken van Hawaïaanse en Tahitiaanse dansen en rituelen. Met mijn abonnement op zak keek ik er dan ook naar uit om dit jaar Toverland opnieuw op zo'n zomeravond te bezoeken en op verkenning te gaan naar wat het park voor de bezoekers in petto had.

Rond 19u15 kwam ik aan in Toverland en het viel me dadelijk op dat de nog niet ingerichte parking ook al in beslag genomen was door de bezoekers. Doordat ik later aankwam, was er gelukkig hier en daar plaats op de mooi ingerichte parking en daar heb ik handig gebruik van gemaakt.

Bij het betreden van het buitengebied kon je al een leuk avondsfeertje op je laten inwerken. Ik ging rechtstreeks naar de Magische Vallei, want dit gebied was het kader van de midzomeravond. Wanneer je dit gebiedt betreedt, word  je onmiddellijk in een exotische sfeer ondergedompeld. Zo werd je bij de ingang van de vallei begroet door een bordje met daarop Aloha en werd dit deel van de zone ingericht met tropische planten en een souvenirstandje. Dit alles werd uiteraard met aangepaste muziek begeleid. Tevens kon je je laten schminken of een tijdelijke tatoeage laten zetten.

Voor deze gelegenheid serveert Toverland ook echte cocktails en dit aan democratische prijzen. Zoals je op de foto kan zien, is er zelfs een echte cocktailkaart!

Een minpuntje was dat de Hawaïaanse en Tahitiaanse sfeer enkel voelbaar was aan de zone van Katara Plaza, die vlakbij de  ingang van de Magische Vallei ligt. Wanneer je bijvoorbeeld naar Dwervelwind wandelde, was deze tropische sfeer nergens meer te bespeuren. De specifieke sfeer van de Magische Vallei blijft natuurlijk behouden, maar toch is het jammer dat het midzomerthema niet is doorgetrokken naar de rest van het themagebied.

Verder werden de dansoptredens en rituelen aangekondigd door een voorshow of door een stukj geschiedenis van de dans te vertellen. Zo werd het ritueel van het blazen op een schelp uitgelegd bij de start van de Midzomeravond, waarbij  vervolgens de avond afgetrapt werd met het blazen op de schelp.

Een animatrice zorgde ervoor dat de avond goed verliep en zij sprak ook het publiek toe. Bij elke dans die werd opgevoerd, werd een verhaal verteld en  stelde men vragen aan het publiek, zoals Vanwaar komt deze dans? en Heeft iemand al ooit gehoord van ...?

Wat me overigens opviel bij de Hula hula- dans was het feit, dat de kinderen betrokken werden bij de dans. Op exotische muziek en met sensationele dansmoves mochten ze ook proberen onder een stok door te gaan zonder deze te raken of op de grond te vallen.

Naar het einde van de avond toe vertelde de vrouw dat het park nog een verrassing in petto had, maar uiteindelijk wisten we dat het om de fonteinenshow Katara, Fountain of Magic ging. Bij schemerlicht of in het donker komt Katara pas echt tot zijn recht, want dan zijn alle lichtjes van het visuele spektakel duidelijk zichtbaar waardoor de show een veel mooier, sfeervoller en vooral magischer gevoel weggeeft dan bij daglicht. Na de avondshow richtte de animatrice nog een woordje tot het publiek en wenste ze de bezoekers een veilige reis naar huis!

Tot slot kan ik dus het volgende concluderen: ondanks het feit dat de zone waar de activiteiten zich afspelen eerder beperkt is, is het zeker de moeite waard om een bezoekje aan Toverland te brengen tijdens een Midzomeravond. Er hangt immers een totaal andere sfeer, waarbij de Magische Vallei nog sfeervoller, mooier en magischer wordt dan deze op zichzelf al is. Bovendien kan je dan ook genieten van ritjes op de verschillende achtbanen bij schemerlicht en kan je de fonteinenshow Katara op z’n best zien. Tijdens de Midzomeravondenwordt Toverland dus magischer dan ooit.

Tekst & Foto's: ©2013 - Sven Jans


De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.