Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Tripverslag van Toverland op Het Toverland heeft me betoverd!
Share/Save/Bookmark
1/15/2013 9:22:14 PM door Matteo
Het Toverland heeft me betoverd!

Op zondag 29 mei 2011 ben ik samen met de bende voor de eerste keer naar Toverland geweest. Samen met mijn vriendin, onze drie kinderen (5 jaar, 4 jaar en 5 maanden), mijn ouders en mijn zus. We kwamen aan rond 10u30 en de parking lag er nog redelijk leeg bij. Dat was ook te merken gedurende de hele dag. Er kon zeer vlot van attractie gewisseld worden, er was nergens een lange wachtrij zonder dat het park een desolate indruk gaf. Het werd uiteindelijk een bezoek dat zeker nog herhaald zal worden!

 

Ik wist niet goed wat ervan te verwachten, maar bij het oprijden van de Toverlaan werd mijn aandacht al meteen getrokken door de gigantische houten constructie van de Troy. Hé, was dit geen pretpark typisch voor kinderen? Bij het betreden van de eerste hal waren de kinderen al meteen vertrokken. De klimhoed, het klimkasteel, het truckparcours en de - voor ons als ouders obligate - tea cups werden al vlug aangedaan.

 

Na wat aarzelen besloten de kids om de Hara Kiri te proberen. Een immense trap bracht ons naar boven, en na een spetterende rit in het bootje waren we ook zo weer beneden. De toon was gezet voor avontuur. Nadat we uitgebreid de Boomerang hadden bereden, deden we ook de boomstammen aan. Een toffe rit met enkele verrassingen, waarbij we eerst achteruit naar beneden donderden, alvorens de grote afdaling aan te vatten. We waren amper twee uur aanwezig, en tegen de middag hadden we al tal van attracties gedaan. Misschien is dit wel de charme van Toverland tegenover de bekende en grote attractieparken.

 

We besloten naar buiten te trekken, en de ouderen onder het gezelschap waagden zich aan een motorit. De Booster Bike is een heerlijke attractie voor al die op zoek is naar een leuke thrill, maar toch weer net iets anders is. Het idee om al liggend op de attractie plaats te nemen is origineel, en zorgt voor een heuse moto-ervaring.

 

Terwijl de kinderen zich amuseerden op de Paarden van Ithaka, besloten de durvers om de Troy-attractie uit te testen. En we kregen er geen spijt van. Deze rollercoaster is terecht het uithangbord van Toverland. Er was, zoals in elke andere attractie, weer geen wachtrij maar toch zat de achtbaan volledig vol. Van een vlotte doorstroming gesproken! De rustige opbouw naar het bovenste punt van het park leek wel eindeloos, maar de apotheose volgde al snel. In een razendtempo scheurt de achtbaan over de houten balken en door de scherpe bochten. Een ware kick!

 

Nadat we de gewenste attracties hadden bezocht, bleek er nog ruim tijd over te zijn. Meteen een ideale gelegenheid om de attracties nog eens lustig over te doen.

 

Dit was een meer dan geslaagd eerste bezoek aan Toverland. Er heerste geen drukte, toch was het park goed gevuld. Je wordt ook niet voortdurend geconfronteerd met winkeltjes, zoals in andere grote attractieparken. Het draait echt om de attracties. Er is ook een goede mix tussen kinderen en ouderen, iedereen kan zich er uitleven. Enig nadeel is dat het park relatief klein is. Maar dat kan in de toekomst altijd veranderen uiteraard.

 

De vreugde was zo af te lezen van de gezichten van de kinderen. Dan weet je dat je als park geslaagd bent.


De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.