Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Tripverslag van Holiday Park op Holiday park - Expedition GeForce fanday
Share/Save/Bookmark
2/1/2012 6:03:19 PM door SFfreak
Holiday park - Expedition GeForce fanday

Tripverslag: Tom Bosseloo

Foto's: Rudy Vanobbergen

Op zaterdag 25 juni organiseerde FKF(Freundeskreis Kirmes und Freizeitparks e.V.) in samenwerking met andere Europeese clubs (zoals onze eigen club Rollercoaster Friends natuurlijk) een fandag ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Expedition Geforce, volgens vele dé nummer 1 achtbaan in Europa.  Vermits ik niet meer meekon met RF zelf op hun vorige trip richting dit park, vond ik het wel een interresante gelegenheid om ook eens dit baan(tje) te proberen. En omdat er ook een paar leuke extra's aan verbonden werden, was het des te interresanter voor me om naar Holiday Park te trekken.
 
De dag begon zoals gewoonlijk, de lange heenreis richting Hassloch. En aan het weer te zien begon ik te vrezen voor de ERT die ons te wachten stond. Dit doordat de ERT op de Rollercoaster Friends-trip geannuleerd werd door het barslechte weer en de wolken boven ons voorspelde dan niet veel goeds. Maar eenmaal aangekomen heeft het nooit echt geregend, dus was dat al een zorg die we met onze groep achterwege konden houden. Bij het oprijden van de parking was het al onmiddellijk duidelijk dat enerzijds de parking absoluut niet vol stond en anderzijds dat er wel blijkbaar een of ander evenement aan de gang was ter gelegenheid van een radiostation. Ik dacht dat het door dit evenement wel eens druk zou kunnen worden, maar doorheen de dag was er niets van te merken. Ik denk zelfs dat wanneer die mensen er niet waren geweest, het park zo goed als leeg zou zijn. Maar kom laat ons beginnen bij het begin, waar ik mijn dag begon in dit toch wel kleine parkje: Expedition Geforce natuurlijk!
 
Aan de wachtrij viel al direct op dat het een zeer rustige dag was. Het enigste plekje waar je echt doorheen de dag moest wachten was het voorste wagentje en dan nog was dit maar 10 minutjes of zelfs 5. Mijn eerste ritje maar niet front gedaan omdat dat gedeelte van de wachtrij zich in het begin van de dag begon op te hopen en met het gedacht dat ik doorheen de dag nog genoeg tijd zou hebben en dat ik een ERT kreeg op dit beestje na parksluiting. Dusja dan maar backseat plaatsgenomen vermits hier toch geen kat voor stond. 
Ikzelf vond het een zeer toffe baan, maar om hem de beste van Europa te noemen, moet ik denk ik nog meer gedaan hebben. Zelf vond ik andere ervaringen tot nu toe zelfs beter dan deze baan, al is hij helemaal niet slecht. Zo is de first-drop een echt ziek moment, een moment waar ik telkens van verschoot, maar men nek zal dat ook wel geweten hebben. De rest van de baan was wat uitbollen met de nodige airtime her en der (zeker de laatste bunnyhups). Na dat eerste ritje was mijn mening dus wat verdeeld: enerzijds topbaantje, anderzijds al beter gedaan. 
 
Na een paar keer EGF gedaan te hebben toch maar parkinwaarts getrokken en de rest van de attracties geprobeerd. De boomstammetjes zijn mooi aangekleed en heeft leuke indoor stukjes. Niet zo heel nat uit gekomen als anders, maar met het mindere weer kon dat geen kwaad. Dan maar naar de achterkant van het park getrokken, dat eigenlijk wel dicht tegen de voorkant van het park lag. Daar heb je een condor, een leuke flatride, zo een vliegertjes waar ik mij helemaal weer 5 jaar voelde, een springflyer waar ik niet graag in zit, en een Vekoma achthbaan. Misschien kan deze beter een wrekoma genoemd worden, amai! Als je achteraan zat kon je de knikken in de baan niet goed zien waardoor je van de ene naar de andere kant werd gesleurd. Alvast geen plezante baan en mag van mijn part afgebroken worden, ondanks het nostalgisch gevoel en het feit dat het een cloon is van de Tornado.
 
Vervolgens nog de wilde muis baan gedaan, waar ik toch wel aangenaam verrast van was, voor we begonnen aan onze lunch. Hiervoor hadden we van onze organisatie bonnen gekregen die we konden gebruiken in het park om ons eten te kunnen betalen. Wij hebben gegeten in het restaurant nabij de darkride, waar er verscheidene plaatsen voor ons waren gereserveerd. Wel tof restaurantje, al viel het eten wel enorm tegen. Het was redelijk simpel maar wel prijzig, toch voor de kwaliteit van het eten en voor wat je kreeg. Blijkbaar zijn de Plopsa-prijzen dus ook al naar hier gehaald :p.
 
Na het eten her en der nog zaken gedaan in het park die we nog wilden doen voordat het gesprek kwam met de marketing-manager van Holiday Park. Eerst en vooral het 'spookhuis' gedaan, als je dit toch een spookhuis mag noemen tenminste. Deze is meer bekend voor de naaktscene. Voor de rest is deze attractie zeer bizar om te zien, zeker met het gedacht dat dit park nu eigendom is van de Plopsa-groep. Ik ben benieuwd hoe ze deze dan gaan aanpakken, hopelijk verbeteren ze hem want dat is meer dan nodig. Voor de rest nog alle andere kleinigheden gedaan en omdat het rustig was, was het bij de meeste zaken gewoonweg instappen. Ook eens gaan kijken naar het vernieuwde deel, waarvan ik een gemengd gevoel over had, maar daar kom ik later wel nog op terug. Anubis Freefall Tower niet gedaan vermits ik praktisch de enige was die hem wou doen :p.
 
Het was dan  tijd om ons richting het zaaltje te begeven waar er drank en cakjes klaarstonden voor ons om zo het gesprek met de marketing manager te starten. Dit was weliswaar in het Duits en vermits ik nooit Duits heb gehad, ging het wat moeizaam om alles te verstaan. Maar doordat ik al een aantal jaren jaarlijks naar Oosterijk ga en daar ook Duits spreek, is het me dan toch gelukt om alle grote lijnen uit wat gezegd werd te kunnen verstaan. Eerst kwam natuurlijk EGF ter sprake, ter gelegenheid van zijn verjaardag. Iedere aanwezige moest op een groot doek vervolgens zijn naam schrijven waar echt een prachtigte foto op stond van EGF. Ik wou ook zoiets in men kamer hebben, jammergenoeg was het speciaal en maar eenmalig gemaakt voor het tienjarig bestaan. Nadien volgde een presenatie van de Plopsagroep plus de plannen die ze heeft met Holiday park in de volgende jaren. Merendeel van wat er gezegd werd, wist ik al, zoals bijvoorbeeld de 50 miljoen dat men gaat investeren in het park. Dit op vlak van zowel herthematisering als marketing. Hierna volgde de vragenronde, waar wel veel intressante weetjes boven kwamen. Zo werd duidelijk gemaakt dat zowel de naam als de mascotte van het park behouden zullen blijven. Dit om het park zo vertrouwd te kunnen houden bij de plaatselijke Duitsers omdat het park al veertig jaar over deze naam beschikt. Andere vragen die gesteld werden waren bijvoorbeeld ofdat het deel dat pas toegevoegd is en de hertheming van de vrije val definitief is of niet. Het werd duidelijk dat dit zeker niet defintief is. Zo zal het gebouw van de free fall nog hard aangepakt worden zodat het beter binnen het thema van Anubis zou passen. Hun reden waarom dit niet gedaan werd is doordat men anders de attractie het gehele jaar moest sluiten voor de bezoekers en omdat deze toch redelijk populair is, gaat men dit verwezelijken stap per stap.
Na nog een soort van tombola, waar ik jammergenoeg niets van heb gewonnen :p, was het dan eindelijk tijd om ons te begeven naar EGF voor de ERT.
 
Tijdens de ERT was dus duidelijk het verschil tussen onze club Rollercoaster Friends en andere Duitse clubs goed zichtbaar. Terwijl wij onze trein optrommelde om zich uit te leven, was de andere trein maar stil en saai. We hebben lang moeten proberen om met ons klein groepje Belgen de Duitsers de defintitie 'fun tijdens ERT' duidelijk te maken, maar na een tijdje was onze hele trein met ons mee. Je kon dus duidelijk het verschil zien tussen de 'Fun train' en de saaie trein :p. Jammergenoeg zat de ERT er na een tijdje op, ondanks dat wij met onze enthousiaste trein één ritje erbij gekregen hebben terwijl het normaal gedaan was :D. Na een groepsfoto kwam de dag ten einde en begaven we ons terug naar de ingang van het park. Ik heb er heel hard van genoten, ondanks de weinige RF'ers die aanwezig waren. Maar het weekend was niet ten einde, want onze volgende bestemming was nog vele leuker. Europa park was next!
 
Hier een aantal foto's, met dank van Rudy:
 
Aanmeldingspunt voor de clubs:


 
Uiterst rechts, yep dat ben ik...
De boomstammekes, en ik moest weer onozel doen (kijk rand van de ton):
Niet zo zeker wat me te wachten staat...
Onozel doen kan eens geen kwaad :p:
Kijk eens hoe mooi dat doek niet is!:

Klein leuk detail, de verschillende clubs die meededen met de beste club natuurlijk helemaal rechts :p:
Klaar voor de ERT?:
EGF is goedgekeurd door mij, zeker frontseat:
Groepsfoto met de deelnemende clubs (wij helemaal rechts). 10 years of airtime - Happy Birthday EGF! (foto afkomstig van Holly-info.de)
En wij van Rf wouden natuurlijk weer ook een foto met de manager alleen :p:
 
Het was een zeer geslaagde dag, mij zien ze na de verandering zeke terug, ik ben benieuwd hoe het er allemaal zal uitzien!

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.