Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Tripverslag van Movieland Park op VIP trip III: Canevaworld (Movieland studios)
Share/Save/Bookmark
5/21/2012 3:10:41 PM door Belgiumcoasterfreak
VIP trip III: Canevaworld (Movieland studios)

 

Vanwege het grote succes en de enorm gezellige sfeer die er heerste op deze trip kon ik het persoonlijk niet laten om van men belevenis een TR te schrijven. Deze trip heeft me nog dichter bij deze groep gebracht, nog dichter dan ik me al voelde. Ik ga in een paar delen men ervaring van alle 4 verschillende parken laten blijken. De vier parken bestaan uit: Gardaland, Movieland studios, Mirabilandia en Rainbow Magicland. Met dit TR wil ik de verantwoordelijke staff bedanken en natuurlijk alle andere leden van RF die van men alleerste meerdaagse trip een echte levenservaring hebben gemaakt! 
 
27 augustus: Canevaworld (Movieland studios)
 
Weeral gaat die verdomde alarmklop  veel te vroeg af. Onder de sterke hitte zou je denken dat men zich pal in de middag bevindt, maar schijn bedriegd. Na eerst een redelijk simpel ontbijt te hebben verorberd was het tijd om ons terug te begeven naar de bus om weeral richting het Gardameer te rijden. Dit keer niet voor Gardaland, maar een ander resort dat maar enkele luttele meters verder gelegen is. Bij het rijden passeer je Gardaland echt van heel dichtbij en bij een korte blik was het al duidelijk dat de dag daar alvast vele malen drukker zou zijn dan wij hadden de dag ervoor. Maar bon het gaat hier over canevaworld natuurlijk.
 
Bij het benadere van het park zijn er al onmiddelijk twee zaken dat opvallen: de first generation freefall dat hoog boven alles er rond torend en de hoge glijbaan stukas. Twee zaken die al vanaf het begin zeker op men To Do lijst bevonden. Bij het binnenrijden op de parking viel al op dat het er allemaal zeer mooi bijlag. Ookal is het resort niet zo groot als een disney of eender welk, het nodigde wel sterk uit tot het bezoeken.
 
Na weeral puffend en snakend naar water uit de bus te stappen, begaven we ons met gans de groep naar de kassa's waar we ons ticketje kregen. Doordat we een combiticket hadden kregen we de keuze tussen beide parken, wat mooi meegenomen was door weeral de bedrukkende warmte. Het ene deel verkoos al direct van in de ochtend voor het waterpark, terwijl ik met het andere deel eerst het park verkoos. Ik moest, samen met nog een deel, eerst men credits daar halen natuurlijk :p.
 
 
 
Het park zijn ingang vond ik redelijk standaard-studios, als ik het zo moet noemen. Maar niet dat deze onderdeed aan een ander van zijn soort want voor zo een vrij onbekend park was het wel mooi gemaakt. Als je het park binnenwandelt heb je direct een paar attracties die binnen handbereik liggen. Aan de linker kant had je 'Lara Croft Tomb Raider machine', een topspin of beter gezegt een waikiki wave met water en vuur effecten. Het viel al op dat deze zeer mooi is ingebracht in zijn omgeving met de nodige decoratie. In de wachtruimte was duidelijk dat je normaal kon kiezen tussen een soaked ride en niet soaked. Jammer dat de wachtrij van de soaked ride was afgebakend, want men lichaam schreeuwde echt naar wat water. Dan maar gewoon wachten in de 'normale wachtruimte'. Een ritje en daarna was het aan ons, ookal ging het voorgaande ritje bijna leeg. Maar tijdens deze 'proefrit' viel al op welk systeem ze gebruikte (ipv dat je zelf kiest). Er werd, nadat je beugels sloten, aan een soort van rad gedraaid waar een paar enkele landen stonden geschreven. Wanneer het rad tot stilstand kwam, stond het stil op één van de specifieke landen. De bedoeling hiervan was dus dat elk land een verschillend programma ondersteunde. En één van die landen ondersteunde dus ook het beruchte soaked programma, dat ik jammergenoeg niet kreeg. Andere van de club hebben deze wel kunnen ontdekken en je komt daar echt niet droog uit :p. Leuke opzet vond ik wel en het gebruik van zowel water als vuur effecten tijdens de rit waren echt een pluspunt. Deze ride maakte de dag alvast al goed.

 
 
Net tegenover deze topspin stond 'The Horror House', een walktrough spookhuis. Met de gedachte dat die van Gardaland de vorige dag enorm tegenviel ging ik in deze met een wisselend gevoel binnen, maar nader inzien ben ik enorm verrast. Dit is echt de beste in zijn soort tot nu toe en overstijgt bij mij bijna al de spookhuizen. Ik ben zo vaak verschoten dat het niet meer normaal is en de duur van het spookhuis was ontzettend lang. Zeker een must-do voor als je daar bent, als je van verschieten en griezelen houd natuurlijk :).
 
Vervolgens wou ik naar de freefall met de oh zo originele naam 'The Hollywood action Tower', maar daar botsten we op onze eerste storing van de dag. Jammer en ik hoopte dat deze nog ging openen voor dat ik naar het waterpark ging. Dus dan maar eens maar even verder lopen en zien wat we dan tegen komen.
We konden daar een keuze maken: of we gingen in 'Terminator 5-d game' of in 'Magma 2'. Nadat we andere RF genoten zagen in de wachtrij van Magma was de keuze makkelijk en sloten we samen aan voor deze attractie. Ikzelf wist wat voor soort attractie het ongeveer was, maar ik wist niks van alle verassingseffecten. Bij de start van de rit werd al duidelijk dat dit wel eens een ruige rit ging worden. Met een sterke snelheden door verschillende bochten scheezen en afdalingen trosteren maakte me duidelijk dat dit wel eens hét van hét ging worden van het park. De rit en de effecten maakte dit dan ook numéro uno van het park, echt een must-do. Hij verslaat met gemak de Studios Tram Tour van Disney :).
 


 
 
Op naar het volgende dan maar, en dat werd de beruchte 'Submarie U-571 Simulator'! Ik ben, zoals sommige al weten, verzot van waterattracties dus was dit dan ook na vele verhalen te horen een must voor mij.
En zo gezegd zo gedaan, wat een attractie! Zeer leuke aankleding, het brengt je onmiddelijk in het oorlog thema. Jammer van het acteerwerk want dat was wat somber, maar de effecten van kannonen en geweerschoten maakte dit al snel goed. En ja, wat dacht je, ik was weeral één van die 'sukkelaars' dat volledig soaked werd ^^.
Afkoeling was nodig
Ja, je wordt in deze attractie nat!
 
Het Dino deel ging hierna pas open en was dus voor ons de ultieme gelegenheid om alles hier rustig te doen. Jammergenoeg was de kiddie nog kapot dus begaven we ons met zen alle naar 'Bronto Jet', het park zijn nieuwste aanwinst. Overal een leuk baantje, maar niks speciaals. Is wel eens terug om zo een oldtimer terug in een park te zien verschijnen :).
 
 
 
De kiddie was nog steeds dicht, dammed, dus dan maar naar 'Troncosaurus' de splash van het park. Vreemd ding, heel kermis achtig en niet echt nat (toch niet als je niet speelt in de bootjes). Jammer, maar wel mooie poging tot aankleding.
 
Nadat de kiddie eindelijk openging en de bingo had behaald heb ik nog wat kleine opvul attracties gedaan (waaronder de monerail) die eigenlijk niks voorstelde om dan nog eens een kijkje te nemen bij de freefall. Yes hij was open, net toen ik er aankwam. Na deze rare constructie gedaan te hebben ben ik echt aangenaam verrast. Ik had eerder een brute, pijnlijke rit verwacht en vreeste voor de ligging op de rug, maar dit was echt een zeer leuke freefall. Zeer soepel en ik vloog echt uit men stoel :p.
Uitzichtjes vanuit de monerail
 
Jeej hij draait weer :D!
 
 
We hadden alles al in het park gedaan (toch de dingen die we wouden doen) en het was 2 uur 's middags en bloedheet buiten. Dus op naar het waterpark! (foto's zijn daar jammergenoeg niet genomen)
 
Algemene conclusie: Zeer aangenaam parkje dat zeker niet moet onderdoen voor welk park dan ook, al is hun laatste thema deel wat van de goedkope kant. Maar het is een park met een toekomst, en zeker een aanrader!
 
Met dank aan Rudy voor de foto's.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.