Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Tripverslag van Europa-Park op Een wonder Europa-Park avontuur!
Share/Save/Bookmark
1/29/2012 11:51:49 PM door SFfreak
Een wonder Europa-Park avontuur!

Tripverslag: Tom Bosseloo

Foto's: Rudy Vanobbergen

Het was 7 uur 's avonds toen we de parking van Holiday Park verlieten om zo onze weg te vinden richting Rüst. Eerst deed de GPS wat moeilijk, maar na een minuutje of 5 vond het eindelijk de bestemming na lang geknoei. Het viel op hoe dicht deze twee parken eigenlijk wel niet liggen van elkaar. En beiden hebben ze een Hyper baan van (toch naar mijn mening) topkwaliteit. Terwijl het steeds donkerder en donkerder werd, zagen we uiteindelijk Silverstar aan de horizon. Man wat blijft dat machtig om opeens uit het niets te zien opdoeken. Eerst lijkt de baan zo klein maar hoe dichter je komt, des te groter en groter alles wordt. Aan de camping te zien viel de drukte al bij al nog mee en hadden we dus plaats genoeg om de tent op te zetten. In no time stond hij recht, en na wat eten en verfrissen ben ik gaan slapen met het gedacht dat ik morgen weer in dat tof park zal rondlopen...
 
Ochtend begon vroeg, zoals gewoonlijk bij mij :p. De douches zijn 's morgens in de camping nogal bekend dat die wel eens 'wachtrijen' kunnen ontwikkelen. Dus dan maar iets vroeger opstaan om er als een van de eerste bij te zijn. Zo kon ik mij tenminste op m'n gemak douches en rustig iets eten voor we park in trokken. Bij het wandelen naar het park viel al iets op. Er stonden al verscheidene auto's op de parking, meer dan normaal... Dat betekende niet veel goeds. Dan maar naar de parkingang wandelen en daar stond de reden dan: jawel weeral (zoals in Holiday park) een evenement. Dit keer wel iets grootser in omvang dan de vorige dag. Blijkbaar was het een soort 'Coca-Cola dag' waarbij zeer veel mensen vrijkaartjes en bonnetjes kregen. Er zat zelfs een vervroegde opening in voor de gasten van Coca Cola, en dat waren er veel. Toen we naar het park aan het stappen waren, waren we aan het denken aan het eerste ritje front bij Silverstar te pakken, maar vermits het park dus vroeger open was voor genodigden zat dat er al niet meer in. In principe was dit eerst een baal moment omdat er verwacht werd dat er niet veel volk zou zijn, en buiten die van CC was er ook niet veel volk. Bij nader inzien was het dan toch niet zo een baaldagje.
 
 
De drukte die dag viel al bij al nog mee, toch niet drukker dan het 's morgens leek voor ons. Tegen 12 uur hadden we alle grote dingen al gedaan en konden we dus vele malen rustiger de dag ingaan. Ik vond dat het tijdens de paasvakantie al abnormaal warm was daar in Rüst, maar deze keer was het nog vele malen warmer. Met de teller bijna op 36 graden was het dus bloedheet en dus soms bijna ondraagelijk om rond te stappen. Ik had me hier al wat op voorzien maar dan nog was het soms niet te doen. Gelukkig heeft EP hier dan ook iets op gevonden. ik blijf het zeggen, maar man wat ben ik fan van die soak-zones. Je moet er niet voor wachten én je ben gegarandeert soaked. Na dus een aantal keren in deze zone te staan was ik dus compleet soaked en kon ik weer al wat langer tegen die warmte.
 
Door de warmte deden we in de namiddag voornamelijk alle waterattracties, en verbazingwekkend genoeg, maar de Wildwasserbahn in het Oosterijkse themadeel was het natste van allemaal, ondanks de omvang. Door de onverwachte momenten van 'natheid' (waarvan ik niet de spoiler voor de nietwetende wil onthullen) kwam ik er telkens nat uit en vond het dus een geslaagde waterattractie. Maar je kon deze ride nog natter maken zoals velen deden, door met je handen in de bak de rest van het bootje soaked te maken. Dit deden ze ook tijdens dat je aan het wachten bent en de mensen vonden het leuk om dat ook op de wachtenden te doen (wachtrij en baan kruisen in het begin elkaar). Ik vond dat absoluut geen probleem, vermits het toch bloedheet was, maar andere mensen waren daar norser in en begonnen lastig te worden. van die paar spatjes dat ze dan kregen, ik denk niet dat ze besefte dat dit weldegelijk een WATERattractie is.
 
En toen begon de dag nog beter te worden dan hij al was. Om één of andere reden gingen alle mensen van dat CC evenement weg. Kan ook zijn dat het allemaal dagjestoeristen waren en dat ze op tijd thuis moesten zijn, maar ik zag er alleen de voordelen van in. Op het bord waar de verlengde uren op staan werd duidelijk dat het park tot 20.30 open bleef. Het was iets na 6 en drievierde van het park begon leeg te lopen. Ik merkte dit toen we in Fjord rafting(voor de zoveelste keer die dag) zaten. De wachtrij was na ons ritje praktisch leeg, wat abnormaal was met de blijvende hitte. Dan maar eens een kijkje gaan nemen bij Atlantiqua, en jawel, lege wachtrij en instapklaar. Op dat uur en half dat we nog in het park gebleven zijn hebben we zoveel meer kunnen doen. even een opsomming met de wachttijden:
- Atlantiqua:0 min
- Blue fire (front): 5 min
- Fjord rafting: 0min
- Euromir: 2 min
- Matherhorn: 0 min
- Bobbahn: 5 min
- Siverstar (front): 5 min
Voor de tijd dat we maar moesten wachten, toch maar eens zot doen :p
 
En zo werd deze dag geweldig afgesloten, toch in het park althans. na het avondeten zijn we (omdat ik dit nog nooit van dichtbij bekeken heb) richting Hotel Colloseo getrokken. En wow mijn mond ging open van verbazing. Zo ongelofelijk geweldig afgewerkt, de sfeer dat er overal heerst en de schitterende en entertainende buitenplaats maakte dit hotel in mijn opzichte zoveel malen beter dan een Disney hotel. Iedereen heeft hier zijn eigen idee over natuurlijk, maar dit hotel heeft me gewoon kunnen verbazen zoals Disney dat niet echt kon doen, of toch niet in dezelfde mate. En dan nog te zwijgen over de bar die zich op de bovenste verdieping bevindt. Ik heb nog nooit zoveel verschillende soorten drank bij elkaar gezien en de theming is ook weer hier van topkwaliteit. Bij het bladeren in een boekje viel op dat de prijs per overnachting toch wel aanzienlijk goedkoper is dan een gemiddeld Disney hotel. Ik ben dus fan!
 
 
Nadat ik met verbazing buitenstapte, was het tijd om weer richting camping te trekken. Toen heeft Rudy een schitterende avondfoto van silverstar getrokken, een foto die ik echt zo graag met jullie wil delen. Dit zicht op deze geweldige baan maakte de dag compleet en zorgde ervoor dat ik heerlijk kon slapen.
 
 
De volgende morgen dan maar :D. Na eerst weer routine gewijs alle ochtendstapjes te hebben doorlopen was het weer tijd om richting park te vertrekken. deze keer geen 'speciale' evenementen meer en dat was dus ook duidelijk zichtbaar. onmiddelijk 's ochtends dus wel Silverstar front kunnen pakken en wat heb ik daar toch zo van genoten. Daar heb ik een stel Amerikaanse jongeren leren kennen die toen ook een dag in Europapark kwamen. Ik kwam te weten dat ze vanuit Zwitserland komen omdat hun ouders daar werkten en dus met hun vrije tijd met al hun Amerikaanse vriendjes naar Rüst kwamen. Misschien vinden wij Amerikanen niet de slimste mensen op aarde, maar ze zijn echt wel enorm vriendelijk. Zo was er een van hen die achter mij stond tijdens het wachten terwijl zijn vrienden een paar meter verder voor mij stonden. Hij vroeg op een zeer beleefde manier ofdat het geen probleem was om hem door te laten zodat hij bij zijn vrienden kon zijn. Als al die Fransen en Duitsers (en ook Belgen) dat ook maar eens deden, dan was alles vele malen aangenamer :D.
Yes, dan toch eerste ritje front kunnen doen :D!
Ja hoor, hij hangt er dan toch ;).
 
Die dag hebben we rustig alles nog eens gedaan plus ook alle kleinere rides. Zo blijf ik hun spookhuis geweldig vinden, het is tegenover m'n vorig bezoek weer eens veranderd en er waren weer nieuwe elementen die ik voorheen nog niet had opgemerkt. En dat vind ik net zo fijn aan Europa park, ze zijn steeds innovatief en dit zonder enige blablabla. Ze waren er overal wel iets aan het doen om het park nog beter te maken. In Griekenland werden muren en groeven in de paden herschilderd, in Rusland was men ook bezig met één van de huisjes, in ijsland was men druk in de weer met de nieuwe wooden coaster. Het steeds druk in de weer zijn om hun park steeds optimaal te maken, getuigt van respect tegenover zowel hun bezoekers als hun fans.
 
De dag werd afgesloten met wat rond te neuzen in de verschillende shops, en ik heb dan toch een geweldige (ik vind dat toch) onride-foto gekocht van mij en m'n mede RF'ers/kameraden. Het was terug tijd om huiswaarst te trekken en na de afbraak van de tent en alles was ingeladen, konden we vertrekken en moesten we jammergenoeg afscheid nemen van het park. Maar mij zien ze er nog zeker terug, misschien zelfs heel binnenkort. Tot gauw Europa park!
Ik kon het niet laten om hem te kopen :p. Ik ben de meest rechtse ^^.


 
 
Weer met dank aan Rudy voor deze geweldige foto's!

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.